sausio 15, 2008

United Future Organization - Dans ce Desert (2000)

Ar seniai ragavai Japonijos? Japonijos, nelabai kvepiančios Japonija? Japonų su prancūziška Saint Germain Cafe maniera? Ne?
Paveizėk. Čia Tau ne sake, nei šildyti nereikės. Viskas nuslys skaniau. Čia UFO - United Future Organization.



Viskas prasidėjo 1990 metais, kažkuriuose Tokijo pogrindžio klubuose, kuomet ten pirmą kartą sutraškėjo "I Love My Baby (My Baby Loves Jazz)" plokštelė. Pasipylė nuostabūs džiazo sąskambiai. Prie pulto stovėjo daug žadantis trio: japonai Tadashi Yabe, Toshio Matsuura ir prancūzas Raphael Sebbag. Praėjo dar keli metai ir šiuos vardus jau žinojo vakarų Europos ir Niu Jorko džiazo kavinių lankytojai, kuriems šis saldainiukas iš pačių rytų atrodė tikra staigmena...
UFO mielai ir gerai tvarkosi su "savo arkliuku". Arkliukas - kvapnus, modernus rūgštinis džiazas (acid jazz), prisotintas malonių britiškojo trip-hop elementų. Proveržiais čia suskamba latino, bossanova, funk motyvai. Muzikiniai džiaugsmai atpalaiduoja ir neduoda kavytei atvėsti.
Šiandienos acid jazz/nu-jazz scenos dievukai kaip Kyoto Jazz Massive, Jazzanova, Nicola Conte, dZihan & Kamien po truputį stumia savo pirmtakus į užmarštį...bet..jau kuris laikas mėgaujuosi ledendiniu, geriausiu UFO įrašu - "Bon Voyage". Šiandienos daina būtent ir yra iš šio albumo.
Japoniškai prancūziška - miela be galo. Neužmiršit.

"The Planet Plain" @ YouTube

"United Future Airlines" @ YouTube



2 kart atsiliepta:

Mildeo

gėris. taip maloniai suėjo...;)

laurynas rėčkus

smagu, kad nors kam patiko.. :)


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų