sausio 27, 2008

R.L. Burnside - Rollin' & Tumblin' (2001)

Nežinau ar mūsų senoliai tokie pat ištvirkę, koks buvo šis.
"Ausinuke" - vienas įdomesnių mano radinių. R.L. Burnside'as. Diedukas gimimo nuo Misisipės. Grojimo irgi. Rimtas reikalas.



Šalia Misisipės yra Hauly Springsas - ne didesnis miestelis negu Šakiai. Gal net kaip Kudirkos Naumiestis. Čia ir gyveno su šeima Robertas Ly Barnsaidas. Robertas ūkininkavo ir gana sėkmingai vertėsi žvejyba (pasitaikė ir nusikalstamos veiklos), o savaitgaliais neatsisakydavo pabrazdinti savo gitaros kokiam plote. Gitara groti išmoko iš Fredo Makdavelio (anas buvo deltos bliuzmenas, gyveno gretimam kaime, tad nuvažiuoti būdavo nesunku). Sako, mokėsi ir iš Muddy Waters. Jis buvo jam beveik giminaitis, beveik pusbrolis.
Grojo grojo, gėrė gėrė žmogus, o rimtesnio susidomėjimo sulaukė jau būdamas brandaus amžiaus, nuo 1990 metų. Tada ėmė tampyti jį jaunimas į koncertus, įrašinėjo, remiksavo..Robertas buvo ant bangos. Vieną dieną begastroliuojant, Robertą ištiko širdies smūgis. Senis išsilaikė, bet daktaras patarė nustot gerti. Nustojo gert - metė ir grot. Užtat toliau grojo jo sūnus, anūkas. Po kurio laiko, 2005 metais, ilgai prasirgęs, seneliokas pasimirė.
Muzika išduoda, jog už viską labiausiai Robert Lee Burnside mėgo bliuzą, geras panas ir viskį. Skoningas, savotiškas ir "purvinas" bliuzas.
"Give me a little time to think, while I mix me another motherfucking drink.."

"Long Haired Doney" @ YouTube

"Shake 'Em On Down" @ YouTube




6 kart atsiliepta:

Liudas

Tikrai smagumas :)

laurynas rėčkus

o kame labiausiai įžvelgei smagumą? :)

Liudas

Melodija, akordai. :) vakar naktį labai maloniai nuteikė

laurynas rėčkus

moderniai skambėjo diedukas. :)

Adomėlis

Depešai Personal Jesus labai panašiai sugrojo. :] kietas šitas bičas.

Anonimiškas

Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and
I was wondering your situation; we have developed some nice
practices and we are looking to exchange strategies with others, be sure to shoot me an e-mail if interested.


My homepage: garcinia cambogia gnc


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų