sausio 07, 2008

Burial - Etched Headplate (2007)

Kartais nieko nėra geriau, kaip pasinerti į trapų garsų ir apmąstymų pasaulį, užmušant akimirkos svarbumą. Mintys kyla ir liejasi girdint Burial.
Taip. Tai jis. Mistinis ir nematomas asmuo, šiuo metu purtantis elektroninės muzikos rūsius ir keliantis susižavėjimą ne tik elektroninės muzikos gerbėjams...



Pasak pačio Burial, apie tai, kas jis, žino tik penki žmonės. Niekas nieko nematė. Tik girdėjo. Tai įnešė šiokios tokios sumaišties...ir privertė susimąstyti. Tuo tarpu pats Burial kuria stebuklingas urbanistinės nakties nostalgijos, liūdesio, šviežumo, nuoširdumo ir rytinių sapnų persmelktus elektroninės muzikos himnus. Tai jis darė pasitelkęs daug pranašaujančiu dubstep ginklu...ginklas šauna giliai ir neskausmingai. Ginklas kvepia pilkšvu, tačiau spalvingu ir plačiu ambient'u (aplinka), UK garage vokalo aidais iš po gilių betoninių dausų ir "senoviniais", nepaliestais garsais iš reivų.
Nežinia ko tikėtis iš paslaptingojo Burial ateityje, bet tai ką jis padarė 2007-aisiais - nepakartojama. Pakanka paminėti kaip toks, šiuolaikinėje muzikoje įtakingas asmuo, BBC dydžėjus Gilles Peterson, Burial darbą "Untrue" įvertino kaip vieną geriausių '07ujų muzikinių albumų. Ir ne tik jis. Įvertinimai aukščiausios prabos. Aplamai, tai turbūt pirmasis dubstep albumas, kurio kūriniai buvo išgirsti ir teigiamai įvertinti netgi mainstreaminėje auditorijoje, transliuoti pasaulio radijuose. O buvo ir yra tikrai už ką.
Įsijunkit daugiau "žemų", garso, užsikaiskit arbatos ir paklausykit.

Daugiau apie Dubstepą @ ore.lt
Daugiau apie Burial "Untrue" @ stanevicius.lt
Interviu su Burial @ thewire.co.uk


0 kart atsiliepta:


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų