sausio 10, 2008

Soundgarden - Black Hole Sun (1994)

Krypstant į asmeniškumus, galiu pasakyti: pristatysiu savo mėgiamiausią grunge grupę ir bene mėgiamiausią savo mamos dainą.
Užeik į artimą širdžiai sodą. Tai - Soundgarden. Čia rasi Savo kampą.



Keista, bet dar pamenu, kaip būdamas gal kokių 5 metų čiupinėjau šviežiai nusipirktą tėvelių kasetę. Labai keistas ir baugus atrodė man tada jos viršelis. Muzika keista, nepatraukli... O tėveliai ją pasikvietę draugus perklausė, kažką apie skambesį kalbėjo, jiems, matėsi, patiko.. Lenda akimirkos dabar kadrais, padrikai. Tai buvo Soundgarden - "Superunknown", turbūt geriausias šių Sietlo vaikinų darbas. Matyt, kažkokie, praeities įtakoti pasamoningi veiksniai, vaikystėje nenoromis klausytas labiau į alternatyvų metalą linkęs grunge, ir lėmė tai, jog Soundgarden aš pamėgau labiau nei kokią Nirvaną. Paradoksalu, bet taip jau atsitiko.
O dabar...visad nušvintu kur nors išgirdęs Soundgarden. Apima keistai jauki euforija, pakyla spaudimas, kažkuriame minčių stalčiuje nejučiomis mintyse imu dėlioti kokį nors savitą, kreivą (tradicinį) "žvyro" dainos klipą (kad lengviau įsivaizduotumėte, žiūrėkite žemiau pateiktuosius), vaizdus. Įaugo. Tik čia Chris'o Cornell'io balsas skamba taip tikrai (dabartinė jo grupė Audioslave man nesukelia tiek teigiamų pojūčių).
Tegul Tave įsiurbia Black Hole Sun. Ta akimirka apsals.
Jei esi Tai bandęs - prisimink.

Soundgarden @ Wikipedia (EN)

"Black Hole Sun" @ YouTube
"The Day I Tried To Live" @ YouTube
Audioslave @ Wikipedia (LT)



6 kart atsiliepta:

Anonimiškas

super. statau soundgardenus šalia days of the new. puiki tamsesnė gitarinė muzika. tik daina labai jau nudailinta. buvo gi daug labiau girgždančių. ;-)

laurynas rėčkus

Taip. Ypatingai senesnėje kuryboje. "Badmotorfinger" kritikų netgi laikomas vienu iš geriausių alternative metal albumų ever. O ten tai yra jėga.sunkiau. :) Tik..šį kart suveikė sentimentai ir negalėjau tituline daina neparinkti Black Hole Sun. ;)

Unknown

žinai, kogero mūsų su tavo mama skoniai sutampa:)

laurynas rėčkus

manau, daugelio sutampa...sunku ir atsilaikyti kam nors prieš tokį gėrį. :)

penkeri

Gal maisto gurmanu ir nebūsi, bet muzikos tai tikrai...

laurynas rėčkus

malonu iš tavęs tai girdėti, mil..


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų