sausio 05, 2008

Build An Ark - Dawn (2007)

Tiek žmonių - muzikantų viename įraše, "Ausinuke" aš dar netalpinau... Susipažinkit. Jų trisdešimt (taip, jūs gerai pastebėjote, nuotraukoje mažiau - visi netelpa). Iš viso pasaulio. Jie muzikuoja kartu ir tuo džiaugiasi. Jie - Build An Ark.



Build An Ark kolektyvas ypatingas. Tai ne šiaip sau bigbendas ar kokia tai rinktinė. Čia visi šie žmonės savo noru. Build An Ark projektas, įgavęs kone komunos formą, kur visi nori būti, gyventi kartu. Build An Ark sakosi statantys rytojų, kuriantys "kūrybišką sielos muziką"... (daugiau apie tai - čia, beveik iš kolektyvo vadovo Carlos Nino lūpų).
Praėjusiais metais, 2007-aisiais, Build An Ark sutvėrė nuostabų albumėlį. Vadinasi jis "Dawn". Albumėlis iš didžiosios A. Tai ką išgirdau, iškart pakerėjo. Kūrinių koncepcija - neeilinė. Tai folklorinio jazz fusion ir elektrinio nu-jazz sintezė. Tai maži ir šiltą energiją skleidžiantys garsai iš viso pasaulio, susipinantys į pačią tikriausią muzikinę Aušrą. Įgavusią visiems suprantamą, modernistinį, šiuolaikinį pavidalą. Tokį saulėta ir gerą. Peaceful. Dvasingas džiazas.
Verta išgirsti.
(Pššt: O jie dar ir į Lietuvą žada užklyst).



  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų