gruodžio 27, 2007

Stevie Ray Vaughan and Double Trouble - Pride and Joy (1983)

Šventėms bepraūžiant, pasąmoningai (kaip ir visus metus), kartkartėmis nejučiomis lauki kitų švenčių. Vasaros viduryje vyksiančių švenčių. Taip, tai Bliuzo Naktys... Norint sustiprinti gerus pojūčius esamoms šventėms ir pagilinti ilgesį būsimoms, mums padės Stevie Ray Vaughan.



Apie šį vaikina galima šnekėt daug. Galima, pavyzdžiui, šnekėti skaičiais: žurnalas Rolling Stone Stevie Ray Vaughan pastatė į Geriausių Visų Laikų Gitaristų 100uko 7ąją vietą. Greta Jimi Hendrix, Eric Clapton, B.B. King, Keith Richards, Jimmie Page ir kitų dievų.
Galima šnekėti iš rasinio kampo: Stevie Ray Vaughan vienas iš nedaugelio baltųjų vyrukų, kuriuos pripažino ir mėgo senieji bliuzmenai. O apie patį Stevie sklinda legendos. Kalbama, jog kartą, po ne itin nusisekusio koncerto, Styvis tarė: "Po velnių, šiandien grojau kaip baltasis...".
Apie SRV taip pat galime kalbėti tragiškai ar netgi mistiškai: 1990 metų rugpjūčio 27 dieną, grįžtant iš koncerto Viskonsine, jis žuvo sraigtasparnio avarijoje. Kartu su Eric Clapton grupe, kur pats Erikas užleido jam savo vietą, greta savo muzikantų. Styvis skubėjo į Čikagą, pas savo merginą, taip galbūt apsaugodamas kitą bliuzo legendą nuo likimo...
Bet gana.
Svarbiausia yra tai ką jis išdarinėjo su savo gitara, kaip dainavo ir kokia velniškai graži jo sukurta muzika.


8 kart atsiliepta:

Anonimiškas

Su tuo baltuoju bliuzu irgi įdomiai gaunasi - Stevie kilęs iš indėnų, tad eilinį kartą baltųjų sėkmė bliuze abejotina :)

Apskritai, man šis atlikėjas, yra vienas nuostabiausių vien dėl labai gero jausmo/technikos santykio.

laurynas rėčkus

Na, to vadinti baltųjų pergale bliuze ir nėra reikalo..tai per amžius liks mums, t.y. kitoms rasėms, truputėlį svetima muzika.
Tik atsiranda fenomenų....kaip visame kame. :)

Anonimiškas

kaip tycia siandie ziurejau Vaughan'o MTV pasirodyma.
sita grojo...

laurynas rėčkus

Turbūt Unplugged?

Anonimiškas

taip.
ir satriani ten dar ...

laurynas rėčkus

aha...būtų gerai pažiūrėti..siunčiuos dabar tokį kitą "laivą".

yanmaneee

nike air vapormax
balenciaga sneakers
golden goose
golden goose francy
adidas yeezy
nike lebron 15
supreme shirts
longchamp bags
yeezy supply
authentic jordans

Unknown

bags replica gucci c44 t8r52r2j40 bag replica high quality j42 c5t20s8l12 louis vuitton replica u39 v5w16m3k03


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų