gruodžio 08, 2007

Leroy Carr - Carried Water for the Elephant (1930)

Žinote, jei ne bliuzas, aš išvis čia nerašyčiau. Aš rimtai. Nerašyčiau ne tik aš, bet ir visa šiuolaikinė muzika būtų visai kitokia. Ne ne, nė kiek neperdedu. Tai yra viso ko - visos dabartinis populiariosios, šiuolaikinės muzikos - vienas iš kertinių akmenų.
Dar nesuvokiantiems to, ar nepripažįstantiems, nuoširdžiai patariu išplėsti akutes, pastatyti auseles ir nuoširdžiai atsiverti kaušelius literatūros (na, bent jau kiek yra čia) ir bliuzo muzikos klodams. Žinantiems ir pripažįstantiems - atsilošti kėdėje, "išmesti" pasitenkinimo šypseną ir bent jau mintyse surikti - "I've got the blues!".



Leroy Carr. Šis vyrukas savo dainavimo maniera įtakojo tokius bliuzmenus kaip Ray Charles, Charles Brown, T-Bone Walker. Tačiau tai išties, net ir nemažai žinančiam apie bliuzą, menkai girdėtas vardas. Priežastis - karas, padėjęs daug ką užmiršti, ankstyva muzikanto mirtis ir ne itin didelis kūrybos palikimas. Įrašytos kūrybos.
Kaip jau minėjau, Leroy Carr priklauso vadinamųjų "prieškarinių" bliuzmenų kartai. Dažnai jie įvardijami kaip bliuzo šaknys, delta blues atstovai.. O jei dar kilęs nuo Misisipės žiočių - tuomet tai pats tikriausias bliuzas. Natūralus, įgimtas. Netgi kalbama, jog išmirus šiai kartai - visa kita bliuzo muzika jau nebebus bliuzas.. Galima su tuo sutikti arba ne. Galbūt tai tik senųjų bliuzmenų arogantiškas posakis... Tačiau, senojo bliuzo vertė vis vien išliks aukščiausiam taške.
O aš, aš tik duosiu jums paklausyt vieną mielą, nežinomą, lengvą, neperdainuotą Leroy Carr bliuzą. Bliuzą vaikams.
Atsipalaiduokit ir sušilkit. Nuoširdžiai tikiuos, jog patiks.


3 kart atsiliepta:

VVM

patiko.

Mildeo

Oi tu jaunasis muzikos zinove:D, ir is kur tu tokiu atkapstai?

laurynas rėčkus

Kuičiuos kaip koks mažas gaidelis... ;>


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų