gruodžio 19, 2007

Nightjar - Dubstep Mix (2007)

Skatinamas nuoširdžių asmeninių prioritetų, pristatau vos ką tik ir stipriai į Lietuvos undergroundo muzikos pasaulį įsiveržusią naują bangą - Dubstep. Šie, besibaigiantys 2007-ieji, Pravda.lt Naujokų rinkimuose netgi savotiškai ironizuotai krikštijami dubstep trendo metais. Matyt, tam yra reikalo. Taip, yra. Visai neseniai Vilniuje, Baltuose Drambliuose įvyko pirmas rimtas dubstepo vakarėlis BASSIK! ir viešumoje pasirodė keletas lietuviško dubstep miksų...



O dabar - kas tas dubstep? Tai visiškai šviežias stilius, nespėjęs prikaupti šlamšto iš aplinkos, per aplinką ir į aplinką. Kodėl? Nes kol kas nėra komercinio dubstep. Kol kas - tai muzika grojama pusrūsiuose, drum and bass, reggae klubuose, ir surandanti vis daugiau gerbėjų.
Kaip tai skamba? Pavadinimas jau išduoda. Dub yra dub, o step - tai galūnė, kurią įgauną drumo išgimdyti stiliai. Grynosios dubstepo ištakos - dub reggae, UK garage (iš kurio kilo ir Grime) ir drum and bass muzikos stiliai. Sunkiai įsivaizduojama sintezė? Nė velnio. Mano nuomone, tai netgi bene labiausiai vykęs iš drum and bass iškilęs stilius, galintis laisvai egzistuoti kaip savarankiškas (su dubstep gerbėjais, dubstep klubais, dubstep kompanijomis). Būtent taip ir yra.
Gana rašyti. Reikia klausyti. Ir kaip dubsteperiai patys teigia, su daug daug boso... Ten slypi laukiniškai-urbanistinė šios muzikos galia. Ir..pokšt. Kablys.
Čia - lietuvis Nightjar su savo dar kvepiančiu miksu, kurį pirmą kart išgirdau praėjusį šeštadienį per "Amenų Brolius".
That's phat
.



  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų