gruodžio 21, 2007

Acid House Kings - This And That (1996)

Nežinau, kaip Jums, bet mano vaikystėje, vaikiškoje širdyje pagarbią vietą užėmė Švedija. Detektyvas Bliumkvistas, Padaužų kaimo vaikai... Astridos Lindgren sukurtas vasariškas ir šviesus švediškas peizažas naiviai tebstovi mano mintyse. O geriausiai šį peizažą iliustruojanti muzika būtent ir yra švilpaujantis švediškas indie pop.



Šie čiulbuonėliai tikriausiai yra bene vyriausia grupė Švedijos indie padangėje. Acid House Kings susibūrė acid house ir rave klestėjimo metu - 1991 metais, kas ir įtakojo ironiško pavadinimo kilmę. O tik pradėję muzikuoti, Karaliai jau turėjo savo tikslą, kuris dabar atrodo išties kukliai: per 10 metų išleisti tris smagių indie melodijų kupinus albumus. Jį jie įvykdė. Ir nesustojo...
Beveik visi jie groja dar keliuose skirtinguose projektuose, kurie savo populiarumu galbūt net nurungia Acid House Kings. Beveik visi jie įtakingai sukiojasi vietinėje Švedijos indie/twee pop virtuvėje. Tačiau, kaip supratau, pirmykštė grupė yra šventa, nė vienas jos neišsižada ir visada čia sugrįžta. Kur jaučiasi laisviausi ir tikriausi.
Stabiliai traukiantys turistus į Švediją (vienais ir kitais keliais), Acid House Kings ir naujiesiems 2008 metams žada naujų dalykų.


2 kart atsiliepta:

Liudas

Šiltas kūrinukas :)

Anonimiškas

jo, toksai mielas. :)


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų