sausio 03, 2010

Molecule - Melody Nelson (Serge Gainsbourg) (2009)

Labas. Aš vėl gyvas. Ir truputį atsinaujinęs. Kaip ir mano kambario kolega minėjo - nauji metai, naujas dešimtmetis - pretekstas pradėti. Sugrįžti prie senų idėjų, įgyvendinti, tobulėti. Linkiu to paties ir jums. Be didelių nuostolių, su dideliu pasitenkinimu.



Molecule tai persona. Molecule tai grupė. Molecule tai mintis. Kaip jis pats sako - "Molecule is "Part of me, part of you"".
Prancūzija jau daug metų garsėja kaip dub muzikos mylėtojų kraštas. Čia per kelis dešimtmečius susiformavo ir savitas dub skambesys, ir savita šios muzikos kultūra, kažkuo savo prigimti ir braižu net primenanti Bristolio trip-hop'o legendą.
Viskas prasidėjo dar 90ųjų viduryje, kuomet užgimė tokios gyvo dub grupės kaip EZ3kiel, Zenzile ar High Tone, kurios kartu ir prisidėjo prie Jungtinėje Karalystėje pradėtos elektrinio dub'o bangos, bet tuo pačiu ir sukurė visai kitokį muzikinį atspalvį.
Kuo ypatingas skambesys? Nepaisant to, jog muzika išskirtinai įrašinėjama gyvų instrumentų pagalba ir tokiu pat būdu atliekama koncertuose, prancūziškas dub'as turi gilų, melancholišką, romantišką, šiek tiek tamsų, džiazo subtilumu alsuojantį garsą. Visa tai apipinama daugiataučiu prancūzišku mentalitetu, urbanistinio gyvenimo pasakomis ir laisve.
Molecule yra man išskirtinai patinkantis prodiuseris. Šio paryžiečio kūryba yra kiek švelnesnė, pozityvesnė, skambesnė, tačiau išlaikanti prancūziškas dub'o tradicijas.
Siūlau paklausyti nemokamai platinamo Molecule kūrinio - seno gero šansonje Serge Gainsbourg kūrinio "Melody Nelson" remikso.




"Stereo feat. Nemo" @ YouTube
Molecule @ MySpace



2 kart atsiliepta:

Unknown

puikia muzika pradėjai .

laurynas rėčkus

gero reikia, gero nebūna per daug.


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų