sausio 06, 2010

Rotary Connection - Respect (1969)

Kodėl drąsa nyksta? Konstruktyvus spontaniškumas? Iš(si)laisvinimas? Ilgainiui šie reiškiniai atsidurs raudonojoje knygoje greta "budės" dalgiui galąsti ir tyro vandens. Be pakaitalų.
Tačiau ieškantys randa. Pasidavę instinktyvumui, ištraukę gūsį drąsos iš slėptuvių.
Ir laimi.


Ne, ši grupė nesugriovė senos santvarkos. Ne, nei vienas šios grupės kūrinys neužkopė į populiariausiųjų dešimtuką.
Tačiau Rotary Connection savo laiku tapo rasinės vienybės simboliu muzikos industrijoje. Tai buvo vienas iš nedaugelio "mišrių" ansamblių. Tai buvo ansamblis, kuris šokiravo ir stebino. Pvz.: Rotary Connection 1968ųjų albumo viršelis buvo padabintas Vietnamo kare sužalotu, kraujuojančiu Kalėdų seneliu.
Rėmus laužiusi čikagiečių grupė grojo eksperimentinį juodųjų soul'o, ritmenbliuzo ir baltųjų roko muzikos mišinį, prisotintą didele doze psichodelikos ir taikos revoliucijos dvasios.
Čia, kaip muzikinė asmenybė, pilnai susiformavo soul'o dievaitė - talentingoji Minnie Riperton (grupė tapo ir jos besikuriančios šeimos židiniu - čia ji susipažino, o vėliau ir ištekėjo už ilgaplaukio, hipių judėjime besisukusio baltojo kompozitoriaus ir prodiuserio Richard Rudolph).
Rotary Connection repertuare labiausiai buvo vertinami originaliai, skoningai ir velniškai įdomiai atliekami populiarios muzikos koveriai. Vienas ryškiausių - Otis Redding'o parašytas ir Arethos Franklin išgarsintas kūrinys - "Respect".
Laisvė muzikai, norams ir mintims.


"Want You To Know" @ YouTube (mieliausias!)
"Les Fleurs", Minnie Riperton @ YouTube



3 kart atsiliepta:

Anonimiškas

Ar tik gerbiamasis, atsitvėręs stora tylos siena, slapta nerašėte visų šių įrašų? Vakare pagalvojau, jog per gerai norėti, kad Ausinukas pabertų savo perlų kasdien. Ir oplia - vėl naujas įrašas.

laurynas rėčkus

jep, sėdėjau dvasiniam konclagery, klausiau kasečių ir rašiau ant beržo tošies :>>

išties tai rašau, nes turiu noro šiuo metu ir laiko šiek tiek. ir šiek tiek gerų atradimų prisikaupę. nepažadu išlaikyt tokį ritmą visą laiką, bet pasistengsiu nedaryti ilgų pertraukėlių :)

Ieva

reikėjo kažkokios atgaivos . pataikiau . skaitau įrašus iš eilės.


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų