liepos 20, 2009

Kultiration - Harmoni (2007)

Pagrindai nesikeičiantys. Nemėgstamo praradimai-atidavimai, mėgstamo sugrįžimai. Išsimėsinėjimas iš pašonės, paliekant nepaliestą tik pačią giliausią sielos terpę. Be jokių trikdžių, instinktyviai, dvasingai, pagrindais gamtos sukurtais, nestipriai, tačiau su nemirštančia gyvastimi. Tokios tos mintys, kai lietuviškos vasaros.


Natūralumas. Tai žodis, savo šilta aura gaubiantis kolektyvą, kurį šį kart nutariau parodyti Jums. Prie šio nepaprastai gražaus žodžio galima pridėti ir dar keletą tokių, kaip: šiluma, gyvybė, harmonija, teisybė, etc. Kaip mama ir tėtė.
Kas yra Kultiration? Papasakoti sunku, tačiau patirti lengva. Tai ypatingą ir šiltą muziką kurianti grupė. Jei būčiau grubus žmogus, nemėgstantis pliurpti, ją apibūdinčiau tiesiog taip: skandinaviškos liaudies muzikos ir regio mišinys.
Būdamas savimi, sakau: čia neįtikėtinas, tačiau labai gardus ir harmoningas kokteilis. Sudėtis: roots reggae, skandinaviškas folk'as, pasaulio muzika, džiazas, dvi merginos, septyni vyrai, teisingos mintys, "gyvi" instrumentai, "gyvas" garsas ir daug širdies dėl skonio.
Tai - standartus sulaužęs kolektyvas, stulbinantis savo gebėjimu visus šiuos dalykus sujungti į vieną, nedalomą, tvirtą šaknis ir plačias šakas turintį medį.
Kultiration savo gimtojoje Švedijoje jau yra senai pagarsėję savo nepakartojamais (labai laukiu kada nors Lietuvoje!) gyvais koncertais, aktyvia veikla muzikiniame pogrindyje ir antgrindyje. Čia jie išleido krūvą savo įvairaus formato įrašų (tame tarpe ir dub'inių perdirbinių rinkinį). Per krūvą metelių Kultiration išliko savimi ir vis gaivina naujais (žinoma, gerais) savo darbais.
Gana skaityti - eime klausyti. Prisėsk po Kultiration medžiu ir pasimėgauk.

"En Timme Kvar At Lema" @ YouTube

"Ur Jord" (Live) @ YouTube
Kultiration Official

5 kart atsiliepta:

Anonimiškas

Sim-sala-bim,
Ausinukai atgimk!

Liaudis pasiilgo duonos ir zaidimu, taigi praso autoriaus nauju irasu, kuriu jau spejo pasigesti.

laurynas rėčkus

būkit kantrūs, o mano vaikai. jis dar pakils iš pelenų :>

Ieva Varkojytė
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas

Liaudis ploja savo mazom rankelem ir trepsi kojelem.

Ir visgi.. Is kur, Laurynai Meta Melvinai, tokia stagnacija su irasais?

Anonimiškas

Aciu uz idomu dienorasti


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų