birželio 17, 2008

The English Beat - Mirror in the Bathroom (1980)

Tarp laužų tarp laužų, tarp beržų tarp beržų bėk bėk nesustok. Paparčio avily neieškok, jis toli, nebegrįš. Švęsk, darbingas vaike, trumpiausias naktis. Ales-gingt-an-dy-ende.



Čia - nuostabieji britų ska'nksteriai The Beat. Ir truputis praeities.
Kas yra pasidomėję regio ir ska istorija, turbūt, yra be galo stebėjęsi, kas per velnias ten buvo, jog ši jamaikietiška muzika taip glaudžiai yra susijusi su skinhead'ų kultūra.
Skustagalvių šiuolaikinė "paskirtis" visiškai kertasi su juodaodžių muzika, tai tiesa. Tačiau,..buvo kitaip.
Pirmieji skinai - britų skinai, kaip subkultūra išsivystę iš "stiliagų", buvo apolitiški ir be galo mylėjo jamaikietišką muziką: 60'aisiai vykęs jamaikiečių darbininkų migravimas į Didžiąją Britaniją sukėlė gana gražius kultūrinius mainus tarp žemesniųjų klasių jamaikiečių ir anglų jaunuolių.
Ir tik kiek vėliau įvykęs pakistaniečių migravimo bumas į britų salas viską sumaišė: darbo vietų emė stigti patiems anglams. Tai sukėlė didžiulį nepasitenkinimą. Nuo tada dalis skinhead'ų įgavo neo-nacizmo atspalvį ir tai lėmė draugystės su Jamaikos muzika pabaigą. Bet ne pabaigą visai britiškai ska ir regio muzikai.
Britų regio ir ska muzikos tradicijos yra beveik tokios pat senos, gilios ir gyvos kaip ir pačioje buvusioje D. Britanijos kolonijoje Jamaikoje. Būtent čia, pas britus, 80'aisiais ir užgimė antroji ska muzikos banga, persipynusi su punk, new wave ir pop muzika.
The Beat - vieni iš to laikmečio perliukų. Užmiršti, bet vertingi ir labai įdomūs.
Jamk juodą skrybėlaitę ir juodus akinukus. Šok pašok šok šok su jais. Kilst vieną kerzavą, kilst kitą. Ir oplia per joninių laužą.

Mirror in the Bathroom @ YouTube
Can't Get Used to Losing You @ YouTube
The Beat Official
The Phenomonen of the Skinhead Movement and Reggae Music @ ReggaeReggaeReggae.com




2 kart atsiliepta:

Anonimiškas

informatyviai:}

Eugene

Kolegos,
o kur Jūsų kontaktai?
Brūkštelėkite

Eugenijus
youlikeit.lt


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų