lapkričio 25, 2007

The Smiths - Bigmouth Strikes Again (1985)

Sekmadienis.. Kokia diena gali būti blogesnė už sekmadienį?
Prisipažinsiu. Rudens pabaiga ir žiemos pradžia, man asmeniškai, yra vienas muzikaliausių laikotarpių metuose... Kas kart, kiekvienais metais, tuo metu atrandu bene mieliausius širdžiai muzikinius kasniukus. Ir rudens pabaiga būtų ne rudens pabaiga, jei aš ramiai šaltame lapkričio vakare nepaklausyčiau 80ųjų gotika, post-punk kvepiančios muzikos.
Šį kart, nuoširdi duoklė broliams ir seserims, kurie šaltajame ir tamsiajame metų laike mato romantikos ir gali kvėpuoti tuo. :)
Turbūt ne vienam į galvą ateina vardai The Cure ar Siela. Tačiau tačiau - pristatau Jums pozityviuosius The Smiths su gėlėtuoju Morrissey priešakyje.

The Smiths - tai grupė kuri paperka nuoširdumu, dvelkia lietinga šiluma.
Legendiniai vaikinai iš Manchesterio. Pabrėžtini anglai. Grupės balsas Morrissey - nebe Morrisey, jei ne jo grynas anglo-saksiškas akcentas ir netradicinis patriotizmas (The Queen is Dead).
Grupės kūryba - stipriai įtakota tuometinio post-punk, new wave judėjimo. "Liūdžiu - Kaifuoju". Tačiau skambesys - savitesnis ir puikiai atpažystamas. Melodingas, harmoningesnis, užpildytas puikiomis post-punk'iškomis boso partijomis ir sodriu, bei įsimintinu Morrissey vokalu.
Grupės kūryba - stipriai įtakojo dabartinių britpop, indie ir madchester stilių atsiradimus. The Smiths savo įkvėpėjais laiko tokie šių stilių dievukai kaip Radiohead, Oasis, The Libertines ar Blur.

Nesušalkit, paklausykit.


5 kart atsiliepta:

+ simonas

Jo, šitie bičai ir man patinka. Anksčiau juos intensyviai klausydavau.

laurynas rėčkus

o kodėl dabar nebe? :)

malarkey

MoriSSey

malarkey

Tfu, ir pati klaidą palikau

Morrissey

laurynas rėčkus

Ačiū, apsikvailinau, pataisiau.


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų