lapkričio 24, 2007

Jimi Hendrix Experience - Long Hot Summer Night (1967)

Aš negaliu...negaliu neparodyti savo meilės Jimi Hendrix'ui.
Kartą, rašiau Jam laišką anglų kalbos kontrolinio neformalaus laiško pavidalu. Pasakiau, kad Jo vėlė būtų viena iš tų, kuriai mielai leisčiau vaidentis savo kambaryje ilgomis karštomis vasaros naktimis.


Kokią įtaką per tokį trumpą žydėjimo laiką rokenrolo muzikai padarė Jimi Hendrix su savo grupe, suvokti yra sunku. Suvokti sunku yra tik iki tada, kai supranti, jog Jimi's iki šiol yra laikomas geriausiu roko gitaristu. O supranti tada, kai išgirsti kalbančią visomis kalbomis Jimi'io gitarą. Kalbančią bliuzu ir psichodelika. Tiesiai į širdis. Ne tik kalbančią, bet ir žviegiančią tankų varikliais, ūžiančią sraigtasparniu, švilpiančią automato kulkomis, verkiančią vietnamiečio berniuko ir jo motinos balsais...
Trys metai. Trys metai viršūnėje. Trys metai už taiką. Trys metai psichodelikoje. Ir bum.
1970aisiais Jimi Hendrix rojuje atidarė klubą "suicide 27", prie kurio vėliau prisijungė Janis Joplin, Jim Morrison ir Kurt Cobain.
Tačiau trys metai - tai tik ašarėlės Jimi'o muzikai, kuri kėsinasi gyventi šimtmečiais.

Daina - Long Hot Summer Night, iš trečiojo grupės Jimi Hendrix Experience albumo Electric Ladyland. Galbūt kažkam natūraliai iškilo klausimas, kodėl pasirinkau ne Purple Haze, ar Hey Joe, ar Little Wing..? Perliukų gausybė. Šį kart, perliukas - apdulkėjęs, mažiau nučiupinėtas. Nupūskim dulkes, prisiminkim vasarą, užuoskim psichodelinių kelionių dvelksmą iš praeities.


3 kart atsiliepta:

Anonimiškas

Ūūūū, kokia teisinga muzika ;)

Jamam jūsų RSS ;)

Anonimiškas

Klubas tas ne "suicide 27", o "Forever 27". Žudėsi juk nevisi...

laurynas rėčkus

tarkime, ne visi. o klubą pavadinau pats. aplamai, neieškokite pernelyg pas mane objektyvumo, nes jo čia nesistengiu brukti. rašau iš galvos.


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų