sausio 07, 2010

Saul Williams - DNA (2007)

Supuvęs konformizmas. Susibendravardiklinimas. Pasyvumas. Jų neištrina nei laikas, nei nuodai, nei jokia kita galia. Frustracija gali veržtis begaliniais kiekiais, tačiau tik ryžtas, šviesios mintys ir suvokimas padeda siekti tikslų.


Poetas, rašytojas, kovotojas už žmogaus teises, pacifistas, intelektualas, aktorius, slam poetry aktyvistas, filosofas, veganas, muzikantas. Tai tik keletas stambių dalykų, apibūdinančių unikalią Saul Williams asmenybę.
New York'as. Saul'as čia padėjo pirmus pamatus savo karjerai - pradėjo rašyti poeziją, kurti muziką, baigė aktorystės mokslus. Čia subūrė slam poezijos komandą. Čia susilaukė dukters. Čia mylėjo, nekentė. Gyveno.
Saul Williams yra išleidęs keturis savo prozos ir poezijos rinkinius, nusifilmavęs daugybėje juostų (viena jų - 1998 metų kultinis nepriklausomas filmas - "Slam"), bei, kas man aktualiausia ausinuke, išleidęs šešis grieko vertus muzikinius albumus.
Kaip tai skamba? Gaivališkai, įdomiai ir protingai. Paskutinis, įvairiaspalvis, 2007 metais internetiniu nemokamu pavidalu išleistas albumas "The Inevitable Rise and Liberation of Niggy Tardust" - tai energingo hip-hop'o ir industrinės elektronikos sintezė, pasitinkanti tave teisingomis mintimis, įdomiomis metaforomis, rašytojui būdingu žodiniu išradingumu ir meistriškai sumodeliuotais bytais ir garsais. Šiandien - vienas šio albumo mažų šedevrų - ir čia.
Vertas išgirsti ir pripažinti.


"List of Demands (Reparations)" @ YouTube
"Black Stacey" @ YouTube
Oficialus Saul Williams puslapis


0 kart atsiliepta:


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų