sausio 09, 2010

The American Dollar - Second Sight (2010)

"Nekreipti dėmesio į paskalas, sklindančias pašnibždomis kaip besisunkiąs vanduo, nekreipti dėmesio į kaltinimus, kurių tikrumą šmeižikai pasirengę patvirtinti nusipjaudami gabalą kūno, - štai kur ieškotina didžiausio supratingumo." ~Konfucijus


Tai mano mėgiamiausia, iš nepatraukliausią pavadinimą turinčių sąrašo, grupė.
The American Dollar duetas į mano akiratį pakliuvo dar prieš porą metų, kuomet turėjau galimybę perklausyti jų albumą "A Memory Stream". Jau tada į vietinės reikšmės populiarumą pretenduojantis mokyklos draugų duetas man pasirodė daug žadantis. Neklydau.
Šiandien The American Dollar galima statyti greta stipriausių instrumentinio post-roko ansamblių. Per porą metų grupė, aktyvios veiklos dėka, sugebėjo suburti nemenką savo muzikos gerbėjų ratą.
Pirmąją šių metų dieną pasirodė naujausias pilnas niujorkiečių darbas - albumas pavadinimu "Atlas".
Iš pažiūros mažai kuo besiskiriantis (o ir nereikia beatodairiškai blaškytis) nuo ankstesnių įrašų, bet sugebėjęs mane pamaloninti.
Visa dueto kūryba yra be galo vizuali, kinematografiška, organiška ir išraiškinga (tai yra puikiai išnaudojama kuriant grupės klipus!). Šių savybių nei pridursi, nei atimsi iš jų. Vis tik, albume "Atlas" galima išgirsti dar labiau pabrėžtus elektrinius ansamblio kaprizus ir gaidas. To rezultatas, drįstu teigti, teigiamas - išryškintos ritminės sekcijos, sustiprinta euforiška muzikos atmosfera. Gardu.


"Anything You Synthesize" @ YouTube
"Oil And Water" @ YouTube
The American Dollar @ MySpace


2 kart atsiliepta:

Unknown

Anything You Synthesize labai primena mogwai, ir klipas baisiai grazus :)

laurynas rėčkus

jo, šie gal ir ne tokio kalibro kaip mogwai, bet klipų gražumu tai dar neaišku kurie kuriuos :)


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų