sausio 04, 2010

Delphic - Doubt (2010)

Gera diena yra gera diena. Dažnumu nepasižyminti, tačiau užklumpanti negailestingai, pakelianti susmegusias sielos kertes nuo žemės, gerai išdaužanti veidelį, išblaškanti, gyva. Be ironijos. Svarbiausia, be ironijos. Nepraspjauk, griebk jautį už ragų ar už kito galo ir išnaudok tokį laiką.



Atėjo laikas aptarti pienburnius.
Kebloka šamaniškai prognozuoti, ką mūsų muzikinėms padangėms ir padugnėms atneš naujieji metai, tačiau, tendencijas įžvelgti galima.
Praėjusio dešimtmečio pabaiga, nuo pat nu-rave sprogimo UK (turiu omeny, tikro sprogimo - greitai užsidegė - greitai išnyko), mus džiugino kasmetiniu vienos stiprios indie/elektronikos/pop stilių skambesį propaguojančios grupės pagimdymu. Užtenka pažvelgti į paskutinius tris metus paeiliui: Klaxons, MGMT, Empire of the Sun. Nuojauta kužda, jog šie metai išimtimi nebus. Vieni iš mano numatomų realių kandidatų šiais metais užimti šią poziciją - daug žadantys mančesteriečiai Delphic. Lyginant su pirmtakais - Delphic atsisakė afišuojamo ekscentriškumo. Sunku pasakyti, ar post post post things, naujoji psichodelika, lengvoji anarchija jau išėjo mados, tačiau Delphic turi kiek kitokio žavesio. Pacituosiu, ką trijulė sako apie save: "the future sound of Manchester mixing euphoric electronica with anthemic songs for a post dance world".
Taip, patvirtinsiu, Mančesteriu jų muzika tikrai dvelkia. Taip, skambesys tikrai platus ir įdomus.
Ir akmuo į mane iš tų, kurie teigia, jog elektronika su roku dera šūdinai - britų rokenrolas dar nuo Makartnio ir Planto (o vėliau ir nuo pačių post-punk/synth-pop dievukų) laikų reguliariai mylisi su sintezatoriais. Tai nėra tuščia, tai turi šaknis. Ką jau kalbėti apie Mančesterį.
Aš sakau, kad Delphic yra kokybiška, stipru, skambu. Jų pilnas debiutinis albumas pavadinimu "Acolyte" pasirodys lygiai už savaitės. O kol kas, siūlau į sveikatą išgirsti (išvysti) energingą trečiajį Delphic singlą - "Doubt".


"Counterpoint" @ YouTube
Delphic @ MySpace



2 kart atsiliepta:

Liudas

Doubt patiko, neblogas video. Spėju vasarą bus turas po festivalius :)

laurynas rėčkus

panašu panašu :)


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų