vasario 20, 2008

Atheist - Unquestionable Presence (1991)

Grupė, kurios atsikūrimas 2006 metais nuvilnijo tarp visų death metalo gerbėjų, paliko žymę ir manyje. Būtent tais metais aš pirmą kart rimtai susidomėjau ir išgirdau Atheist. Tariu šį vardą ramiai, pasitikėdamas savimi ir jais, nes dėmesio Atheist yra tikrai verti. Ir tikrai ne tik tarp metalistų.



Atheist istorija prasidėjo dar 1984 metais - metalo klestėjimo ir skilimo į skirtingas stovyklas metu. Tuo metu JAV kaip tik užgimė progresyvioji death metal atmaina - technical death metal. Kuo tai skyrėsi nuo elementaraus brutaliojo death'o? Taip, technical'as išliko brutalus. Tačiau visa kita - papuolė į eksperimentavimo peklą. Pasikeitė tradicinio death'o dainos sandara, tempas tapo nebe stabilus ir nenuspėjamas, o gitara ir bosas šuoliavo muzikiniais stiliais nuo jazz iki bossanovos prigirdyto hard roko it kokių "pusmocarčių" valdomi. Piktasis alaus ir headbang'o dėdė death metal tapo progresyviu ir intelektualesniu. Būtent Atheist (kartu su Cynic, Death, Suffocation...) ir tapo vieni garsiausių ir gerbiamiausių tech death sferoje. Už lotyniškus ritmus, džiazovas harmonijas...ir, aišku, riebius metalinius rifus.
"Ausinukas" turi garbės Tau pagroti fundamentaliųjų Atheist bene geriausio albumo bene geriausią gabalą. Suklusk. Gerbk.

"Mother Man" (Live Wacken 2006) @ YouTube

"An Incarnations" (Live 1992) @ YouTube
Official Atheist
Technical death metal @ Wikipedia (EN)




8 kart atsiliepta:

Anonimiškas

hey chebra, prabalsuokit uz mane noki trend labs konkurse (pressplay lt) noriu i Helsinki :)
Rokas, 20.

Anonimiškas

suklusau.
išvis, vyruti, daug daug ko čia atrast pas tave galima. dėkui, kad dalinies savo atradimais ir šiaip.

VVM

ir toliau dalinkis .... :|

Anonimiškas

Ei, paskutinis irasas vasario menesi, pabusk! ^^

Anonimiškas

Zinai,Lauri, darai gera darba mus cia visus sviesdamas apie geriausias grupes. Aciu tau ,vyruti,uz tavo pastangas. Palaikom tave daryk tai ir toliau!

Anonimiškas

o geras ausinukas buvo.

Anonimiškas

buvo :/

Anonimiškas

ei!


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų