liepos 22, 2008

Alpha & Omega - Jah Protection (1995)

I am Alpha and Omega, the beginning and the ending, saith the Lord, kuris yra, ir kuris buvo ir kuris dar ateis, the Almighty.



Į "Ausinuką" grįžta išskirtinai dvasinga ir daugiakultūrė muzika, kuri man vis suteikia savotiškos teigiamos energijos.
Alpha & Omega. Visiškai naujas atradimas man.
Londone apsistojęs ir itin veiklus pogrindinis britų duetas, pradėjo savo muzikavimus dar giliais 90'aisiais. Įkvėpti stebuklingo ir tamsaus Bristolio trip-hop, europietiško reivo ir, žinoma, daugiausiai - jamaikietiškos/UK roots reggae muzikos. Taip, kalba eina apie dub.
Anksčiau, savo klausomoje muzikoje, išskirtinai daugiau dėmesio skyriau tikrajai, septyniasdešimtųjų, jamaikietiškai dub muzikai, truputį ignoruodamas mūsų žemyne užgimusius šios muzikos tesėjus. Tai darydamas klydau, nes europietiškesnis garsas yra dar priimtinesnis mūsų ausims ir sieloms. Garsas lengvas, natūralus, labai gilus, turintis europinio chill ir ambient prieskonio.
Visiškai relaksacinė muzika, vedanti kažkur tarp jamaikietiškų ortodoksinių paslapčių, senovės, visatos, gamtos ir meilės. Pridėkime europietiškąjį urban šurmulį, naktinį miestą ir įvairius žmones. Iš kur tai? Pats Alpha & Omega duetas teigia, jog jų kūrybą tiesiogiai įtakojo ne tik regio grandai, bet ir įvairūs hip-hop'o atlikėjai, Beck'as, Van Morrison'as, Morrissey ir etc. "Mes skambame kaip niekas kitas! Na, galbūt kaip...klasikinis roots reggae ir dub, su trupučiu Chemical Brothers ar Royksopp". Skamba patraukliai. Feel the vibration. Išgirskit.

Alpha & Omega Official
Alpha & Omega @ MySpace




3 kart atsiliepta:

Totikė

primena...kai vaikystėje važiuodavome iš Kauno kaiman ir aš priglaudus galvą prie stiklo, išvarginta"ilgos"kelionės klausydavau įvairių garsų visumos: miesto ūžesio, pokalbio nuotrupų ir tyliai įjungtos radijos, pro akis slystančių medžių juostų...taip kaip reikia- meditacija.

laurynas rėčkus

arba užspausti užmerktą akį. upė gangas.

Totikė

malonu, kai prisimena..:>


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų