vasario 10, 2010

Joanna Newsom - Kingfisher (2010)

Palaiminti tie, kurie mato visas prasmes. Palaiminti tie, kuriems to nereikia. Palaiminti ir tie, kurių paieškoms galo nesimato, nors šie skaudančiomis galvomis susprogdintų savo gyvenimo likučius.


Užjūrio internetinėse erdvėse jau plinta įdomus virusas pavadinimu "Ei, o tu klausei naujo Joanna Newsom gabalo?". Užkratą pasigavau ir aš.
Vasario 23 dieną "Drag City" leidybinė kompanija paleis į prekybą šios atlikėjos naująjį trigubą albumą (per brūkšnelį) milžiną -"Have One On Me". Klausytojo įvertinimo lauks 18 kūrinių, kuriuos pagal trukmę ir kompoziciją beveik galima būtų vadinti epiniais.
Kas čia tokio gero? Graži mergina už gražios arfos? Na, taip, faina, bet tai ne pats fainiausias dalykas. Joanna - ne standartinė naujosios amerikietiško folk'o bangos atstovė. Merginos kūryboje galima girdėti Venesuelos, Vakarų Afrikos arfų braižai, klasikinės, džiazo muzikos motyvų.
"Kingfisher" - švelnu ir didinga. Įsimintina.


"Sprout and the Bean" @ YouTube
"Peach Plum Pear" @ YouTube


"Kingfisher"




6 kart atsiliepta:

Anonimiškas

Pati muzika skamba labai "artimai" manosioms ausims, bet Peach Plum Pear balsas labai erzinančiai veikia. Nors galbūt tereiktų paklausyti penkis kartus ir tada imtų patikti kaip ir kitos.
Pamenu, kaip kalbant apie Orlovos muziką, tu buvai įjungęs kažką labai panašaus į Peach Plum Pear. Pagalvojau,jog šią atlikėją, bet iš kitų dainų pasirodo, kad turbūt ne.
Ir labai keista. Gal todėl, kad iš Beach House iškart perjungiau į Joanna, klausant šitos muzikos mintyse iškyla tas namelis iš Heart of Chambers klipo. Gal todėl, kad Kingfisher labai tiktų kaip soundtrack kokiam pasakiškam filmukui. Nemanai?

laurynas rėčkus

Manau. Nors...gal tik toks stereotipas, a? Gal kaip tik tiktų prieš einant į mūšį už tėvynę ir draugus tokios klausyti arba geriant degtinę? Juokai juokais..bet tikrai. :))

Anonimiškas

"Ištižęs" mūšis būtų, klausant tokių..
Geriau jau gimtadienį su ja atliūdėsiu. Kaip tik su nauju jos albumu, su naujais mano metais..

Liudas

ne ne tik ne į karą :]

o

oj laukiam laukiam epic win'o! o peach plum pear tai bent mano chebroj pagrindine uzstales daina(:

laurynas rėčkus

haa, norėčiau išgirsti užu stalo ją ;D


  © 2007 - 2011 ausinukas.com

The Media posted is only for promotional purposes, but if you wish for something to be removed please contact: ausinukass [at] gmail.com

Į viršų